Rabarberkräm

Har precis gjort rabarberkräm. Är svag för rabarber och kunde inte låta bli att köpa när jag såg att vi hade fått in på jobbet igår. Så gott! Längtar till sommaren också, då blir det lätt rabarberpaj!

Du behöver:


ca 250 g rabarber (ca 2-3 stjälkar)
2 dl vatten
0.5-1dl strösocker
1.5 msk potatismjöl

Gör såhär:

Skölj och skala rabarber. Skär i mindre bitar, ca 2 cm tjocka.
Koka upp vatten och socker. Lägg i rabarber. Låt koka 4-5 minuter tills rabarbern delar på sig.
Blanda ut potatismjölet i lite vatten.
Häll i en stråle ner i kastrullen samtidigt som du rör om.
Låt krämen koka upp. När första bubblan kommer är den klar!

Servera med mjölk!



Kommentarer

Lämna ditt meddelande här:

Namn:
Spara?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Meddelande:

Trackback
RSS 2.0