Långpannebullar

Du behöver:

50 gram jäst
2,5 dl mjölk
125 gram smör
2 st ägg
0,5 dl strösocker
8 dl vetemjöl

Smörkräm
100 gram smör
1,5 dl strösocker
1,5 msk vaniljsocker

3 dl marsankräm

1 ägg
pärlsocker

Gör såhär! (30 bullar)
1. Smula ned jästen i en degbunke, värm smör och mjölk till 37 graderoch slå det över.
2.Rör tills all jäst är uppslöst.
3. Tillsätt äggen, sockret, saltet och mjölet. Arbeta ihop till en deg och
låt den sedan jäsa i 30 minuter under bakduk.
4. Vispa samman smör, socker och vaniljsocker.
5. Dela degen i två delar. Kavla ut den ena delen så den täcker botten
i en långpanna 30x40 cm. Bred tre dl marsankräm över. Kavla ut den
andra degbiten och bred smörkämen över.
6. Rulla ihop och dela i 30 bitar. Lägg dem ovanpå marsansåsen med
den ena snittytan nedåt. Låt jäsa i 30 minuter.
7. Pensla sedan bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
Grädda i 225 grader i ca 15-20 minuter.

Kommentarer
Postat av: C O L O R S P L A S H

ÅÅH! sER GOTT UT :d

2011-08-26 @ 23:07:44
URL: http://colorsplash.blogg.se/
Postat av: My

Men mums, tack för tips :)

Allt bra?

2011-08-28 @ 06:45:38
URL: http://fromdepptopepp.blogg.se/
Postat av: C O L O R S P L A S H

SV: Hihi, tack :)

2011-08-28 @ 10:35:03
URL: http://colorsplash.blogg.se/
Postat av: manju

va me på min veckans blogg 5 vinnare utses<33

http://therealdealoflife.blogg.se/2011/august/veckans-blogg-vinnare-ny-omgang-1.html

2011-08-28 @ 15:21:43
URL: http://therealdealoflife.blogg.se/
Postat av: Caroline

Ja det tycker jag verkligen att du ska göra, dom är ju helt underbara!! :)

2011-08-28 @ 18:27:00
URL: http://lilleluttan.blogg.se/
Postat av: vadfanskajagheta.se - Uppsalas största blogg

sv: åh låter skönt med film också :)

2011-08-28 @ 19:20:26
URL: http://vadfanskajagheta.se
Postat av: My

vad bra! jo, det är fint med mig, tack som frågar. idag har solen kikat fram här. hos dig då? :)

2011-08-28 @ 19:34:34
URL: http://fromdepptopepp.blogg.se/

Lämna ditt meddelande här:

Namn:
Spara?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Meddelande:

Trackback
RSS 2.0