Syltkakor!

Blev lite söndagsbak
 
Du behöver:
 
200 gram mjukt smör
1 dl strösocker
1 äggula
1 tsk vaniljsocker
1 kryddmått bakpulver
5 dl vetemjöl
 
Fyllning:
Valfri sylt
 
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa/Mixa ihop smör och socker, rör ner äggulan
Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner i smörsmeten
Arbeta ihop till en deg och dela sedan i två delar och rulla bägge delarna till två rullar
Skär sedan till lagom stora bitar och rulla till bollar
Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
Gör en fördjupning med tummen i varje kaka och fyll upp med valfri sylt
Grädda i mitten av ugnen i ca 8-12 minuter, beroende på hur stora kakorna är.
 
 

Kommentarer

Lämna ditt meddelande här:

Namn:
Spara?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Meddelande:

Trackback
RSS 2.0